Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Με το Ζορ΄ Διατρός» η θεατρική παράσταση που ενθουσίασε!















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πλήρη επιτυχία έκλεισε μια σειρά εκπληκτικών θεατρικών παραστάσεων στην ποντιακή διάλεκτο. Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» δηλώνει πιστός στο όραμα του, συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη του ποντιακού θεάτρου συμβάλλοντας παράλληλα στην διατήρηση και διάδοση της ποντιακής διαλέκτου.
Τρείς μέρες το θέατρο του Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης», γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασε το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», στις 24, 25 και 26  Απριλίου. Οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις του έργου πρόσφεραν απλόχερα το γέλιο στους θεατές, που φάνηκαν να έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από στιγμές ανεμελιάς και χαράς. Την χθεσινή τελευταία παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας-Ιατρός Ιωάννης Ταχματζίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης Ανέστης Οσιπίδης, το μέλος της διοίκησης της ΔΙΣΥΠΕ Κατερίνα Μπίλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Χρήστος Πετανίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολίχνης «ΝΟΣΤΟΣ» Άννα Σιδηροπούλου, ο αντιπρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών Μάκης Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πόντιων Γιαννιτσών Μαρία Μαγλουσίδου, το μέλος της διοίκησης της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαυρομάτης, ο καλλιτέχνης Αχιλλέας Βασιλειάδης, η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών, η θεατρική ομάδα του συλλόγου Ποντίων Νεάπολης «ΑΕΟΡΑΜΑ», εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.
 

 Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ευχαριστεί αυτούς που βοήθησαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση της παράστασης, τους χορηγούς και φυσικά όλο τον κόσμο που παρακολούθησε και τις τρεις ημέρες την παράσταση.
«Με το Ζορ’ Διατρός», η ξεκαρδιστική κωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο, σε  διασκευή Κωνσταντίνου Ζουρουφίδη, βασισμένη στο έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό». Σκηνοθεσία Γιάννης Γεωργιάδης, δραματουργική επεξεργασία Δημήτρης Σακατζής, σκηνικά-κουστούμια Νίκος Ιγνατιάδης, μουσική Γιώργος Μωυσιάδης. Κατασκευή κουστουμιών : Λιάνα Παλαχίδου Κατασκευή Σκηνικών : Τάκης Αγαθαγγελίδης Ήχος-Φωτισμός : Πίστη Σολομωνίδου Ζωγραφική Σκηνικού : Σταύρος Παναγιωτάκης Υπεύθυνος θεατρικού : Μάκης Μαριάδης.
Παίζουν:

Γιάννης Γεωργιάδης : Στοφόρος
Σοφία Σεφανίδου : Παρέσα
Γιώργος Βενετικίδης : Ανέστης
Γιώργος Βαλετόπουλος : Λαζίκας
Θεόδωρος Νικολαΐδης : Λουκάς
Νίκος Ιγνατιάδης : Αλέξανδρος
Λιάνα Παλαχίδου : Τσακελίνα
Ιωάννα Δεληγκιαβουρίδου : Λεμονίτσα
Γιώργος Νικολαΐδης : Λέανδρος
Ρούλα Γεωργιάδου : Παλάσα
Δήμητρα Χάνδρου : Ευριδίκη
Αργυρώ Ουσταμπασίδου   :   Τσόφα

Δεν υπάρχουν σχόλια: