Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στο Βόλο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Η Ένωση Ποντίων Ν.Μαγνησίας στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων  μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, διοργανώνει την Τετάρτη  22 Μαΐου 2013 και ώρα 19.30, στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου Νέας Ιωνίας ( Νικομηδείας με Καραμπατζάκη ), την κεντρική της εκδήλωση  με ομιλητή τον DR Μαλκίδη Θεοφάνη και θέμα :Μνήμη Γενοκτονίας ή Γενοκτονία της Μνήμης; Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και την επαναφορά της Ελληνικότητας. Θα προηγηθεί προβολή ντοκιμαντέρ του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ''ΠΟΝΤΟΣ, Αροθυμίας Όραμαν''Στο φουαγιέ του Μεταξουργείου θα λειτουργεί την ίδια μέρα έκθεση φωτογραφικού υλικού, αναλόγου περιεχομένου.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών η οποία το 2007 αναγνώρισε, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων, εκτός και εντός Ελλάδας και για τη δραστηριότητά του έχει βραβευθεί από δημόσιους και άλλους φορείς, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.
Το 2009 μίλησε στην πρώτη εκδήλωση των ελληνικών προσφυγικών σωματείων και της Αρμενικής κοινότητας για τη Γενοκτονία, στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ το 2010 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας και μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύμβαση, την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.
Το 2009 πραγματοποίησε τις συνομιλίες με την αρμόδια επιτροπή του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας wikipedia, το οποίο έδωσε την άδεια λειτουργίας της wikipedia στην ποντιακή διάλεκτο (http//pnt.wikipedia.org.)
Επιμελήθηκε το διδακτικό εγχειρίδιο του Ρόναλντ Λεβίτσκι για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» στην αγγλική γλώσσα (έκδοση Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενητέας») και το μετέφρασε και στην ελληνική, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.
Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, βουλγαρική και αλβανική γλώσσα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                        ΤΣΟΥΧΝΙΚΑ ΠΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: