Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εκδηλώσεις Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Α. Στις 25 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 στη δημόσια παρουσίαση του τριετούς προγράμματος διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου σε ενήλικες σε όλη την Ελλάδα, μέσω ενός ειδικού εγχειριδίου που έχει συγγραφεί από επιστημονική επιτροπή του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: α) ο ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Δρ. Στάθης Πελαγίδης, β) η Δρ. Γεωργία Χαριτίδου, φιλόλογος, και γ) ο Δρ. Αντώνης Παυλίδης, σχολικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Β. Στις 6 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γιωλτσόγλου με τίτλο: «Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις από το 1923 έως το 1930». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Δρ. Αθανάσιος Καραθανάσης και ο υπ. Διδάκτορας Νεώτερης Ιστορίας  Θεοδόσιος Κυριακίδης.

Γ. Στις 11 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευθύμιου Κουζινού με τον τίτλο «23 χρόνια στη Μικρά Ασία 1899-1922» εμπνευσμένου από τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας και αφιερωμένου στη μνήμη του μάρτυρα Συμεών Ανανιάδη, σπουδαστή του Κολλεγίου Ανατόλια στη Μερζιφούντα του Πόντου, που απαγχονίστηκε στην Αμάσεια. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Αποστολίδης, ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας  Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος του «Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια» Δρ. Παναγιώτης Βλάχος. Για το βιβλίο και τον Συμεών Ανανιάδη θα μιλήσουν: α) Λέων Ναρ, διδάκτωρ φιλολογίας-συγγραφέας, καθηγητής του «Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια», β) Γεώργιος Λυσαρίδης, εκπαιδευτικός και γ) Αντώνης Ανανιάδης, δικηγόρος, απόγονος οικογένειας Ανανιάδη.

Δ. Στις 4 Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην ομιλία του μελετητή Ηλία Δ. Χατζηγεωργίου, συνταξιούχου Υπ. Οικονομικών, με θέμα: «Αναμνήσεις του στρατηγού Παναγιώτη Γ. Δαγκλή, όπως αυτές αντλούνται από το δίτομο προσωπικό του αρχείο». Την εκδήλωση θα χαιρετήσει εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Ε. Στις 20 Μαρτίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην ομιλία του Ιωάννη Φωτιάδη, αντ/γου ε.α. με θέμα: «Συνοπτική εξιστόρηση των κύριων μαχών κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13 μέχρι και της υπογραφής της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, σε συνδυασμό με τους διπλωματικούς χειρισμούς». Την εκδήλωση θα χαιρετήσει εκπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.



Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Νίκης 13, 2ος όροφος.

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Μ. Αποστολίδης                                             Παναγιώτα Λ. Νικολαϊδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: