Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς"Βορεάδες"



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση» οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς διοργανώνουν το Σαραρίμ
Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών.
Το όνομα του φεστιβάλ παραπέμπει σε ένα ξεχασμένο ομαδικό παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες με ίσο αριθμό μελών, επέλεγαν ψευδώνυμα, ενδύονταν ρόλους (παραμυθιών, κωμικών ανθρώπων της καθημερινότητας, κ.ά.) και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας.
Πιστεύοντας  ότι ο «παραδοσιακός» χορός αποτελεί μια μορφή αναπαράστασης ρόλων μιας άλλης εποχής, προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά που μετέχουν στο φεστιβάλ στη διαδικασία της αναγνώρισης εκείνων των παλιών που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Στοχεύοντας να αναδείξουμε τη ζώσα αξία του λαϊκού πολιτισμού στην καθημερινότητα τους.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση», σε τρείς ενότητες: α) το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 11:00-14:30 και γ) Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 17:00-20:00  θα συμμετάσχουν συνολικά 500 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από όλες τις εθνοτικές ομάδες του ελλαδικού χώρου. Οι χορευτικές ομάδες που επιλέχθηκαν προέρχονται από τα Γιάννενα μέχρι τη Θάσο, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανελλήνιο.
Αρωγοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, η Διασωστική & Ανθρωπιστική μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ RESCUE GR και η εταιρεία ASTIR Fringes & Laces Petamis M..
Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και παράλληλες δράσεις.
Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα




Δεν υπάρχουν σχόλια: