Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Παιχνίδι γνώσεων «παίζοντας Γνωρίζω τον Πόντο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Παιχνίδι γνώσεων, «παίζοντας Γνωρίζω τον Πόντο».

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης μαζί με τον Νίκο Παλασίδη ( συγγραφέα – πρωτοχορευτή - εκπαιδευτικό), θα παρουσιάσουν στην πλατεία του πεζόδρομου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης το παιχνίδι γνώσεων «παίζοντας Γνωρίζω τον Πόντο».
Το παιχνίδι γνώσεων είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια μνήμης, της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ποντίων από την πατρική τους γη. Μέσα από το παιχνίδι, οι φίλοι που θα βρεθούνε το απόγευμα της Τετάρτηςστην πλατεία του πεζόδρομου στο Κορδελιό, θα γνωρίσουν με παιγνιώδη τρόπο την ιστορία, γεωγραφία, μουσική και τραγούδι, αλλά και την γευσιγνωσία των προγόνων μας στις πόλεις και τα χωριά του Πόντου. Τις συνήθειες και την ζωή στον Εύξεινο Πόντο. Μία δράση, ένα παιχνίδι γνώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον βίαιο και άδικο ξεριζωμό των ποντίων.
Στο παιχνίδι γνώσεων θα υπάρχουν δύο ομάδες ( ανδρών και γυναικών), όπως επίσης μία ομάδα χορευτών . Την όλη δράση θα συνοδεύει παίζοντας λύρα αλλά και τραγουδώντας ο γνωστός μουσικός Πόλυς Παυλίδης , στο νταούι ο Λαζαρίδης Γιάννης.
Από τους δύο παρουσιαστές του παιχνιδιού δεν θα γλυτώσουν και οι φίλοι που θα παραβρεθούν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι γνώσεων, γιατί θα υπάρχουν και ερωτήσεις κοινού.
Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού για την τεχνική και όχι μόνο βοήθεια, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι γνώσεων.
Όσοι φίλοι επιθυμούν ν συμμετέχουν στο παιχνίδι γνώσεων, μπορούνε να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 4 Ιουνίου το απόγευμα. Ανάλογα την συμμετοχή θα δημιουργηθούν ομάδες .Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν από ένα αναμνηστικό δωράκι – έντυπο με θέμα τα 100 χρόνια μνήμης – ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Οι νικήτρια ομάδα – παίκτες θα λάβουν αντίστοιχα δωράκια από το Ποντιακό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού.
Μία δράση μνήμης, γνώσης και θύμησης του Πόντου και των Ποντίων. Με την υποστήριξη : Ζαχαροπλαστείο «Ο Γιάννης» Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Συλλόγου και τις απογευματινές ώρες στα γραφεία του συλλόγου. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Ιασωνίδου 78 Ελευθέριο-Κορδελιό, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 56334 Τηλ. 2310768530
Fax 2310768285

Δεν υπάρχουν σχόλια: