Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα «Το Αντάρτικο του Πόντου», στους Ακρίτες



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" και το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου, σας καλούν σε έναν νέο κύκλο μουσικών παραστάσεων και διαλέξεων, που εντάσσονται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Γενοκτονίας καθώς συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την αποβίβαση του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, όπου ξεκίνησε η τελική φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης των θυμάτων αυτής. 
Τρίτη εκδήλωση, Μουσικό-ιστορικό αφιέρωμα «Το Αντάρτικο του Πόντου», την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στις 20:00, στο εντευκτήριο του συλλόγου Β. ‘Οθωνος 12 Σταυρούπολη. Η εκδήλωση αποτελεί ένα αφιέρωμα στο αντάρτικο του Πόντου, που αναπτύχθηκε ως δύναμη αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας του Ελληνισμού της περιοχής και το οποίο ανέδειξε σπουδαίες μορφές αντίστασης ενάντια στην λαίλαπα της Τουρκικής αγριότητας , Αντών-Πασάς, Κοτζάναστας,  Βασίλ-Αγάς και τόσοι άλλοι.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, ομιλία με θέμα «Το Αντάρτικο του Πόντου» από τον Θεοδόση Κυριακίδη Δρ. Νεότερης Ιστορίας-Θεολόγο. Ακολουθεί το μουσικό μέρος της εκδήλωσης. 

Ερμηνεύουν:

·         Βασίλης Τοπαλίδης,
·         Μελίνα Χατζηκαμάνου,
          
Συνοδεύει η Μουσική Ομάδα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" «ΟΡΦΕΑΣ».

Μουσική επιμέλεια, λύρα : Γιώργος Πουλαντσακλής.   

Προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: