Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων με τον Γ. Γραμματέα του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Κουτσούμπα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε  Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και με την Βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Διαμάντω Μανωλάκου στην έδρα του Κ.Κ.Ε στον Περισσό είχε αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων αποτελούμενη από τον Γ.Γ του Δ.Σ Βασίλη Μωϋσίδη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε Σουλτάνα Βαρυτυμιάδη, τα μέλη του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε Γιώργο Βαρυθυμιάδη και Ειρήνη Ελευθεριάδου καθώς και τον  Νικόλαο Κυριάκη μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.ΠΟ.Σ  Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
      Η αντιπροσωπεία της  ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε έθεσε στον Γ.Γ  τα χρόνια αιτήματά της  για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς επίσης  και την ένταξη της διδασκαλίας της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το αίτημα για την δημιουργία τμημάτων σπουδών στα Α.Ε.Ι που θα αφορούν τα νόμιμα δικαιώματα και τις γενοκτονίες στην ιστορία, στην λαογραφία, στην γλώσσα, στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.
       Επίσης η αντιπροσωπεία της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε συζήτησε και ζήτησε την συμπαράσταση του Κ.Κ.Ε για την προώθηση των χρόνιων ανεπίλυτων από όλες τις κυβερνήσεις προβλημάτων των Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ, όπως την επίλυση και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση ιθαγένειας για όσους έχουν αποδεδειγμένα συγγενείς στην Ελλάδα ακόμη και πρώτου βαθμού.  Επίσης συζητήθηκε το αίτημα της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε να σταματήσουν οι κατασχέσεις  πρώτης κατοικίας για χρέη από άτοκα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στους ομογενείς και η πολιτεία να φροντίσει για την τακτοποίηση οικισμών στους οποίους διαμένουν.
     Υπήρξε θετικό κλίμα κατά την διάρκεια των συνομιλιών και  ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει,  τα δίκαια αιτήματα που ταλανίζουν χρόνια τον ποντιακό ελληνισμό,  στην ελληνική βουλή και όπου αλλού χρειάζεται. Ιδιαιτέρως έγινε μνεία στο ότι η θέση του Κ.Κ.Ε είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να παρακάμψει τις όποιες διπλωματικές δεσμεύσεις της με την Τουρκία και θα πρέπει να συνδράμει ουσιαστικά στον αγώνα για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Αμαραντίδης                                                                               Βασίλειος Μωϋσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: