Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Η θέση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εν όψει των παμμακεδονικών συλλαλητηρίων


Θεσσαλονίκη, 4-6-2018
Αρ.Πρ.:8453
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Eν όψει των παμμακεδονικών συλλαλητηρίων  που διοργανώνονται πανελλαδικά την 6η  Ιουνίου 2018, επαναδιατυπώνουμε την ήδη,  από Ιανουάριο 2018 εκπεφρασμένη θέση της ομοσπονδίας μας .
        Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αγωνίζεται, από της ιδρύσεως της, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των 353.000 γενοκτονημένων προγόνων μας, απέναντι σε αρνητές και πάσης φύσεως αναθεωρητές της ιστορίας.
     Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η ιστορική αλήθεια είναι μία και αυτή υπαγορεύεται από τα γεγονότα και όχι τις σκοπιμότητες, τις φιλοδοξίες, τα συμφέροντα ή τις πιέσεις. Ως θιασώτες της ιστορικής αλήθειας τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.         
      Αρνούμαστε την οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος Μακεδονία από την γείτονα χώρα με ή χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς.
      Καλούμε και δημοσίως, με το παρόν, τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας μας να πράξουν το αυτονόητο και να δώσουν δυναμικά το παρόν σε όσες κινητοποιήσεις λάβουν χώρα και θα έχουν ως στόχο την διατράνωση της άρνησης του ελληνικού λαού στην παραχάραξη της ιστορίας και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων του.
      Τέλος,  επιθυμούμε να τονίσουμε πως πιστεύουμε στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και  αυτοδιάθεσης των λαών,  ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερο από προφανές πως η κατασκευή του ψευδεπίγραφου «μακεδονικού» έθνους, δεν  αποτελεί γνήσια έκφραση της βούλησης του σκοπιανού λαού αλλά προϊόν κυρίαρχης κρατικής ιδεολογίας που υποθάλπει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και υπαγορεύεται από τον ξένο ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των υπερεθνικών ελίτ.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Ο Πρόεδρος                                                                       Ο  Γενικός   Γραμματέας  
  Χρήστος - Δημήτριος  Τοπαλίδης                                                Παύλος Γαλεγαλίδης      

Δεν υπάρχουν σχόλια: