Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις στο Δήμο Παύλου Μελά, τον Μάιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις Μαϊου 2018 στο Δήμο Παύλου Μελά

Φεστιβάλ Παιδείας 2018, όλο το Μαϊο
Συνεχίζεται και μέσα στο μήνα Μαϊο, η πιο μεγάλη γιορτή της ψυχής, το Φεστιβάλ Παιδείας 2018, «Οι γειτονιές του κόσμου» που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά με τη σχολική κοινότητα.
Μουσικοθεατρικά – χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών – φωτογραφίας – αφίσας – comics, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στη Μονή Λαζαριστών, στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, στην Υπόγεια Διάβαση της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, σε σχολικούς χώρους του Δήμου (μεταξύ αυτών και στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ δίπλα στο Δημαρχείο), στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Ενημερωθείτε για όλο το Πρόγραμμα!


ΠΕΜΠΤΗ 3/5
4η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου
Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. και της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού-Βερτίσκου οργανώνει την 4η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων.
Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τοπικού θεματικού δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην κοινωνία – Ενεργός πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά» στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρες 09.15 - 13.30.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5
Ρεσιτάλ Πιάνου της Στέλλας Βαχτανίδου του Δημοτικού Ωδείου Πολίχνης της ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης  
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕ «ΙΡΙΣ» Παντελής Αδαμούδης και το Διοικητικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν στο Ρεσιτάλ Πιάνου της Στέλλας Βαχτανίδου, σπουδάστριας  του Δημοτικού Ωδείου Πολίχνης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, το Σάββατο 5 Μαϊου 2018 και ώρα 20.00.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Πηνελόπη Χαραλαμπίδου
Μουσική Επιμέλεια: Πελαγία Τσοπουρίδου
Η είσοδος είναι ελεύθερη



ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5
Πικ- Νικ Δράσης και Εθελοντισμού από τους Φίλους του Δάσους και το Δήμο Παύλου Μελά στο Δασύλλιο Μετεώρων
Οι Φίλοι του Δάσους και ο Δήμος Παύλου Μελά συνδιοργανώνουν Πικ – Νικ Δράσης και Εθελοντισμού, την Κυριακή 6 Μαϊου 2018 από τις 10.30 π.μ., στο πανέμορφο Δασύλλιο Μετεώρων της Πολίχνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5
ΔΗΚΕ «ΙΡΙΣ»: Ρεσιτάλ Πιάνου της Ευαγγελίας Αντύπα για τις «Παιδικές Καρδιές» στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης  
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕ «ΙΡΙΣ» Παντελής Αδαμούδης και το Διοικητικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν στο Ρεσιτάλ Πιάνου της Ευαγγελίας Αντύπα, καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, την Κυριακή 6 Μαϊου 2018 και ώρα 20.00.
Καλλιτεχνική επιμέλεια – κείμενα: Φώτης Τερζής.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου βορείου Ελλάδος για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές».
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 12 ετών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 11, 12, 13/5
Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Παλαιμάχων Ανδρών - Γυναικών «Γιώργος Καραπαναγιώτης» στο ΔΑΚ Πολίχνης Αλέξανδρος Νικολαϊδης
Το Τμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παλαιμάχων Βόλεϊ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 13ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Παλαιμάχων Ανδρών - Γυναικών «Γιώργος Καραπαναγιώτης» στο ΔΑΚ Πολίχνης Αλέξανδρος Νικολαϊδης στις 11, 12, 13 Μαϊου 2018.
Ημέρες και Ώρες αγώνων
Παρασκευή 11/5/2018, 18:00-23:00
Σάββατο 12/5/2018, 17:00 -23:00
Κυριακή 14/5/2017, 09.00 – 14.00
Πληροφορίες
Tμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού: 2313 302916, 960
Αβραμίδης Σπύρος (Πρόεδρος Παλαιμάχων) 6932 370150

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5
Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη» από τους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά
Την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και από το Δήμο Παύλου Μελά, υποστηρίζεται από τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ,  5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.
Ημερομηνία λήξης εγγραφών ορίζεται η Τετάρτη 9 Μαϊου 2018.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5
Γιορτή της Μητέρας στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού διοργανώνει τη Γιορτή για τις Μητέρες όλου του κόσμου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 από τις 10.30 π.μ., με Συναυλία τμημάτων φλογέρας της Φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά, διαδραστική αφήγηση παραμυθιών από την καλλιτεχνική ομάδα «Παραμυθωνία» και εργαστήρια κατασκευής δώρου. Η είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/5
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, από το Δήμο Παύλου Μελά και τους συλλόγους Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρο Υψηλάντη Ηλιούπολης και Ένωση Ποντίων Πολίχνης
Ο Δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Πολιτισμού) και οι ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης και Ένωση Ποντίων Πολίχνης, τιμούν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαϊου), με τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης της Πολίχνης, τη Δευτέρα 14 Μαϊου 2018 και ώρα προσέλευσης 20.00.
Στα πλαίσια της Εκδήλωσης Μνήμης θα πραγματοποιηθεί σχετική ομιλία για την Ποντιακή Γενοκτονία από τον Χαράλαμπο Γάππα, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση με θέμα τις επιπτώσεις της γενοκτονίας στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε σκηνοθεσία και επιμέλεια της Γεωργίας Σιδηροπούλου, θα παρουσιαστεί δρώμενο με θέμα: Η Γενοκτονία του Πόντου και οι πορείες θανάτου.
Συμμετέχει με ψαλμούς ο Χρήστος Χαλκιάς.
Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/5 και ΤΕΤΑΡΤΗ 16/5
Δηλώστε συμμετοχή στο Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών
Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Έλληνες Διασώστες», διοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά το πετυχημένο βιωματικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ με πλούσια θεματολογία, τη Δευτέρα 14 και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 18.00 στο Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος).
Εισηγητής - Εκπαιδευτής ο Χρήστος Γιαπιτζόγλου
Η εκπαίδευση είναι δωρεάν
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!
Πληροφορίες – Εγγραφές
Γραφείο Αθλητισμού (Λαγκαδά 221, 3ος όροφος)
2313 302938, 960, 961

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 – 25/5
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» επισκέπτεται το Δήμο Παύλου Μελά για το Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής 
Το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής «Ιπποκράτης», με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης στα παιδιά.
Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, με ώρες λειτουργίας 08:30 - 16:00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και από τους γονείς τους μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου (13.00 – 16.00).
Επίσης θα υπάρξουν εξετάσεις και για ενήλικες (ευπαθείς ομάδες).
Για τα σχολεία που ενδιαφέρονται πρέπει να προηγηθούν τηλεφωνικά ραντεβού
2310 - 020171, 020172. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις συμπληρωμένες από τους γονείς. Καθημερινά θα μπορούν να εξεταστούν έως 35 παιδιά όταν συνοδεύονται από τους δασκάλους τους.
Η καταληκτική ημερομηνία για τηλεφωνικά ραντεβού είναι η Τρίτη 13/5/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: