Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ο απόηχος της Αφιερωματικής Μουσικής Παράστασης, «Συμπράττοντας τις Μουσικές της Μπάφρας και των Μεταλλείων του Πόντου»





ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά στη σκηνή 4 βιολιά απέδωσαν σκοπούς της Μπάφρας και των Μεταλλείων του Πόντου στην Αφιερωματική Μουσική Παράσταση, «Συμπράττοντας τις Μουσικές της Μπάφρας και των Μεταλλείων του Πόντου», που πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» στις 20:00 από το  Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μουσικού Χειμώνα 2017-2018.
Η  συναυλία είχε ως  βασικό στόχο την ανάδειξη του υφολογικού και μουσικολογικού μέρους του βιολιού στις περιοχές των Μεταλλείων(Ακ Νταγ Ματέν, Κιουμούς Ματέν) και της Μπάφρας. Το ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα των περιοχών των Μεταλλείων και της Μπάφρας, πλημμύρισε την αίθουσα μαγεύοντας το κοινό.
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε  ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.
Στην εισήγηση του πριν την συναυλία, ο χοροδιδάσκαλος Μάκης Πετρίδης, ανέφερε την μουσική ιδιαιτερότητα των περιοχών αυτών, η οποία ανάγεται στους αρχαίους χρόνους, και την ανάγκη διατήρησης της πρωτίστως από τα ποντιακά σωματεία. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου των Ακριτών Κώστας Παπαδόπουλος.
Μεταξύ άλλων την συναυλία παρακολούθησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:
·         Δημήτρης Ξενιτόπουλος(Βιολί-Τραγούδι),
·         Χάρης Αθανασιάδης(Βιολί-Τραγούδι),
·         Χρήστος Καλιοντζίδης(Βιολί-Τραγούδι),

Στο λαούτο ο Χάρης Πορφυρίδης.
Στο ούτι ο Μίλτος Σπυριδόπουλος,
Στα κρουστά ο Γιώργος Ψωμιάδης.
Μουσική επιμέλεια, βιολί-τραγούδι ο  Γιώργος Πουλαντσακλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: