Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τι έγινε στη συναυλία-αφιέρωμα στα «Μοναστήρια του Πόντου», του Μουσικού Εργαστηρίου των Ακριτών























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση στον Πόντο, έκαναν όσοι παραβρέθηκαν  στη  συναυλία-αφιέρωμα στα «Μοναστήρια του Πόντου» που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  στις 20:30, στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου", στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του «ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2017-2018, και που επιμελήθηκε το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου. Στη συναυλία ακούστηκαν τραγούδια-αναφορές στην ιστορία, στην ομορφιά και στην πνευματικότητα, των μοναδικών μοναστηριών του Πόντου. Εκεί όπου χρόνια πριν συντελούνταν η σύνδεση της χριστιανικής πίστης με το ελληνικό φρόνημα. Η χιλιοτραγουδισμένη Παναγία Σουμελά, ο Βαζελώνας, ο Περιστερέωτας και τόσα άλλα μοναστήρια.

Την συναυλία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπαδόπουλος, και αμέσως μετά πήρε το λόγο ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης κάνοντας μια μικρή αναφορά στην ιστορία των μοναστηριών εισάγοντας τους ακροατές στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης. Τη συναυλία  παρακολούθησαν, μεταξύ των φίλων και των μελών του συλλόγου, ο  Γιατρός Κώστας Θεοδωρίδης, επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συναίνεση» για το Δήμο Παύλου Μελά, καθώς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρο Γρεβενών «ΤΟ ΒΕΝΤΖΙ» Νίκος Χατζησυμεωνίδης και ο Παναγιώτης Καλταβερίδης εκπροσωπώντας το σωματείο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑΣ».

Συντελεστές της συναυλίας: Ομάδα μουσικών και Σχολή Λύρας «ΟΡΦΕΑΣ» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» . Ερμήνευσαν,  Γιάννης Σταυριανίδης, Πατήρ Πολύκαρπος Κοντοζίδης,  Χρήστος Γεωργιάδης. Την Μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Πουλατσακλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: