Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Yazidis από την Daesh


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ: 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310227822 FAX: 2310227213

Αρ. Πρωτ.: 096
Θεσσαλονίκη, 18/09/2017

Ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Yazidis από την Daesh
   
Τον Αύγουστο του 2014 η τρομοκρατική οργάνωση Daesh ξεκίνησε μια συστηματική εκστρατεία μαζικών φρικαλεοτήτων εναντίον αμάχων στο βόρειο Ιράκ. Η εκστρατεία αυτή έφτασε σε πολλές πόλεις και χωριά αλλά και μέχρι την πόλη Sinjar. Την πατρίδα δηλαδή χιλιάδων κούρδων Yazidis. H Daesh κατέλαβε χιλιάδες μέλη της κοινότητας Yazidi, εκτελώντας συνολικά χιλιάδες άνδρες και υποβάλλοντας χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια σε παρατεταμένη σωματική κακοποίηση, σεξουαλική βία και υποδούλωση.
H Daesh κατέστρεψε κάθε θρησκευτικό χώρο και ναό των Yazidis, καθώς επίσης λεηλάτησε τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το 85% του πληθυσμού Yazidi του Ιράκ έχει εκτοπιστεί και πάνω από 3.000 γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε αιχμαλωσία.
Ως απόγονοι γενοκτονημένων και συνεχιστές του έργου του Raphael Lemkin αναγνωρίζουμε τα εγκλήματα που διαπράττει η τρομοκρατική οργάνωση Daesh εναντίων των κούρδων Yazidis ως Γενοκτονία.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει επίσημα την Γενοκτονία των Yazidis από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh ακολουθώντας το παράδειγμα των Η.Π.Α., του Καναδά, της Γαλλίας, της Σκωτίας και άλλων χωρών.
Η δίωξη του λαού των Yazidis θεωρείται επίσης ως Γενοκτονία από το γραφείο του Ύπατου Αρμόστη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έκθεση του Μαρτίου 2015.
Καλούμε την Ιρακινή Κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστούν ώστε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh.
Καλούμε Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συστήσει αμέσως μια διεθνή ερευνητική επιτροπή για τη συλλογή των στοιχείων που συνθέτουν το έγκλημα της Γενοκτονίας εναντίων των Yazidis από την Daesh διότι είναι Δικαίωμα της Ανθρωπότητας να προστατευτεί.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

                          Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας
                Ιωάννης Παπαδόπουλος                                                        Πεΐδου Περιστέρα
                       (τηλ.: 6976954212)                                                            (τηλ.: 6982413539)



   

Δεν υπάρχουν σχόλια: