Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τι έγινε στο πολιτιστικό τριήμερο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πολιτιστικό τριήμερο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Τα χορευτικά του Συλλόγου καθώς και τα χορευτικά των άλλων Συλλόγων που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις ξεσήκωσαν τον κόσμο, ενώ οι καλλιτέχνες εντυπωσίασαν με την παρουσία τους προεξέχοντος του λυράρη και χοροδιδασκάλου μας Θωμά Μπαϊραχτάρη που με την λύρα του μάγεψε το κοινό!
Πραγματικό φυτώριο καλλιτεχνών ο Σύλλογός μας κάλυψε ένα πλούσιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες προερχόμενους, ως επί το πλείστον, από τα σπλάχνα του. Ο Θωμάς Μπαϊραχτάρης και ο Κώστας Σαβιολάκης στη λύρα, ο Γιάννης Δασκουλίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος στη λύρα και στο τραγούδι, ο Γιώργος Μαυρίδης, η Σοφία Χινιτίδου και ο Κωνσταντίνος Σαπρανίδης στο νταούλι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις τριήμερες εκδηλώσεις μας.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της προαγωγής της παράδοσης και του πολιτισμού, δημιουργώντας τμήματα που να βοηθούν σ’ αυτόν το σκοπό, όπως είπε στην σύντομη και ουσιαστική ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου μας Θεοδώρα Κερογλίδου.
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την παρουσία στο τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του μεγάλου Πόντιου τραγουδιστή Αλέξη Παρχαρίδη που με την συνοδεία της λύρας του Θωμά Μπαϊραχτάρη και του νταουλιού του Γιώργου Μαυρίδη συγκίνησε τους θεατές!
Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ευχαριστεί τους καλλιτέχνες Παύλο Κυριακίδη στο τραγούδι, Γιώργο Ιακωβίδη στο κλαρίνο, Μιχάλη Σαλπιγκτή και Τριαντάφυλλο Ευθυμιάδη στα πλήκτρα καθώς και τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ευόσμου «Το Γαϊτάνι», το χορευτικό συγκρότημα «Αργώ» που χόρεψε χορούς από τη Γεωργία και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Κοσμάς ο Αιτωλός», που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις. Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί επίσης τα μέλη του που με τόσο μεράκι και διάθεση για προσφορά έστησαν αυτές τις τόσο όμορφες εκδηλώσεις, όπως επίσης και το κοινό που συμμετείχε σ’ αυτές.

Ζίπα ζίπ η καρδιά του κοινού με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις φετινές τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και είναι σίγουρο ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: