Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τι έγινε στη μουσική σύμπραξη με τίτλο : «Μάνα Γλυκοκαλάτσευτος»








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το εντευκτήριο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" στη ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη με τίτλο : «Μάνα Γλυκοκαλάτσευτος». Ένα μουσικό αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη πολύπαθη και χιλιοτραγουδισμένη Πόντια Μάνα,  που παρουσίασε το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου,  την Πέμπτη 11 Μαίου 2017 στις 20:15, στο πλαίσιο του 6ου μουσικού κύκλου του Πολιτιστικού Χειμώνα 2016-2017.

Ερμήνευσε ο Χρήστος Γεωργιάδης. Λύρα-μουσική επιμέλεια-κείμενα, Γιώργος Πουλαντσακλής. Συμμετείχε το Μουσικό Εργαστήρι Νέων «ΟΡΦΕΑΣ» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" .  Ακόμη συμμετείχαν οι μουσικοί, Χάρης Πορφυρίδης λαούτο, Κώστας Ιατρούδης τσέλο, Σταυρούλα Τριφτιάτη, καβάλ,Γιάννης Κουτσάκης κρουστά. Προλόγισε ο Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σάββας Μαυρίδης κάνοντας αναφορά στην διαχρονική αξία της μάνας. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Τη συναυλία άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του συλλόγου των Ακριτών Κώστας Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια χαιρέτισε την συναυλία ο Γραμματέας της ΠΟΕ και επί σειρά ετών πρόεδρος των Ακριτών, Παύλος Γαλεγαλίδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, , από την Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Μήττας , ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Ακριτίδης, το μέλος της διοίκησης της ΔΙΣΥΠΕ Κατερίνα Μπίλη, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν όλοι μαζί τραγούδησαν, μουσικοί και απλός κόσμος, το τελευταίο τραγούδι  της εκδήλωσης Η Μάνα εν Κρύον Νερόν.
Την εκδήλωση έκλεισε ο  Γιώργος Πουλαντσακλής, ευχαριστώντας τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση του, στην συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: