Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Πάσχα στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Μεγάλη Παρασκευή κορίτσια του μικρού χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας ήταν ντυμένες μυροφόρες και έραναν τον επιτάφιο με λουλούδια με μεγάλη ευλάβεια. Στην συνέχεια έγινε η περιφορά του επιταφίου από χορευτές του χορευτικού τμήματος του συλλόγου που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές ποντιακές στολές στο χωριό συνοδευμένοι από πολύ κόσμο
Την δεύτερη μέρα του Πάσχα Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στο Πνευματικο Κέντρο του χωριού πραγματοποιήθηκε η 35η  Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΜΠΣ Μεσαίου "ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ".  Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητή για τους μεγάλους τον Σταμάτη Μουρατίδη, δεύτερο τον Δημήτριο Λαζαρίδη, τρίτο τον Αναστάσιο Θ. Μαρμαρίδη και τέταρτο τον Σταύρο Μαρμαρίδη.  Από τους μικρούς νικητής ήταν ο Στέργιος Στεφανίδης, δεύτεροι  οι  ο Δημήτριος Χ. Λαζαρίδης και ο Βασίλειος Κουτρουδίτσης και τρίτος ο Αναστάσιος Σ. Μαρμαρίδης. Οι τρεις πρώτοι νικητές και ο τελευταίος βραβεύτηκαν με δώρα από το τμήμα χειροτεχνίας του συλλόγου μας. Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψε το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου. Στη λύρα ήταν ο Κωνσταντίνος Σαβιολάκης και στο νταούλι ο Γεώργιος Ν. Μαρμαρίδης. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Παύλος Λαζαρίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Λαζαρίδης, ο αντιδήμαρχος Ενότητας Καλλιθέας Χρήστος Παναγιωτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Λαζαρίδης και Ανέστης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μεσαίου Κων/νος Φωτιάδης, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης και ο γλύπτης Γεώργιος Κικώτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού και μη που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή. Επίσης ευχαριστεί την Ευαγγελία Βαρλατζάνη και τον Σταμάτη Μουρατίδη για την προσφορά των κόκκινων αυγών. 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: