Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Νέα Διοίκηση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Νέα Διοίκηση για την προσεχή τριετία, ανέδειξαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης  
            Θεσσαλονίκης

Νέα Διοίκηση, με ευρεία ανανέωση, απέκτησε η κορυφαία οργάνωση των Ελλήνων με ρίζες στον Πόντο, Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης. Οι εκλεγέντες συγκροτήθηκαν σε σώμα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, με την ακόλουθη κατανομή αξιωμάτων: Ακριτίδης Παναγιώτης πρόεδρος, Μαυρομμάτης Γεώργιος α΄ αντιπρόεδρος, Ιωάννης Χριστοφορίδης β΄ αντιπρόεδρος, Καραβέλας Μιχαήλ γενικός γραμματέας,  Φυτανίδης Παναγιώτης ταμίας, Ναβροζίδου Μαρία αναπληρώτρια γενικός γραμματέας, Λυσαρίδης Γεώργιος, Αποστολίδης Κωνσταντίνος,  Κυριακίδης Θεοδόσιος, Μεντεσίδου Ανατολή και Πετανίδης Χρήστος, μέλη.
Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ευξείνου Λέσχης πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο  και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης  καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ομόφωνα ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ιγνατιάδης, στη συμβολή του οποίου οφείλεται η ζωηρή, αλλά πάντα ευπρεπής άμιλλα που αναπτύχθηκε, κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων και των θέσεων των δύο υποψηφίων προέδρων και των είκοσι υποψηφίων για το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, όπως και κατά τον έλεγχο των πεπραγμένων της προηγούμενης Διοίκησης, ο πρόεδρος της οποίας, δικηγόρος Ιωάννης Αποστολίδης δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα.
Υποψήφιοι πρόεδροι, χωρίς όμως ξεχωριστά ψηφοδέλτια, καθώς το Καταστατικό της Λέσχης προβλέπει αποκλειστικά ενιαίο ψηφοδέλτιο, ήταν ο δικηγόρος, Παναγιώτης Ακριτίδης και ο εκπαιδευτικός, Γιώργος Λυσαρίδης, γνωστοί και οι δύο ευρύτερα για την ανάμιξη και προσφορά τους στα κοινά και όχι μόνο του προσφυγικού χώρου.
Η προσωπικότητα των δύο υποψηφίων προέδρων και επίσης των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο, υπήρξε, όπως αποδείχθηκε, σοβαρό κίνητρο αλλαγής της νοοτροπίας, που έτεινε να παγιωθεί και τη χαρακτήριζε η τελείως υποτονική συμμετοχή στα δρώμενα της Λέσχης, με ευχάριστη διαπίστωση την κινητοποίηση των «εν ύπνω» μελών και την αθρόα συμμετοχή τους στην Γενική Συνέλευση και στην ψηφοφορία.
Ψήφισαν περίπου 650 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη και με τη ψήφο και προτίμησή τους, η εντολή συγκρότησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου δόθηκε στον δικηγόρο, Παναγιώτη Ακριτίδη, ενώ για τις άλλες θέσεις εκλέχτηκαν οι εξής (σύμφωνα με τον αριθμό ψήφο που έλαβαν): Λυσαρίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός, Αποστολίδης Κωνσταντίνος, επίτιμος δικηγόρος, Ακριτίδης Παναγιώτης δικηγόρος, Μεντεσίδου Ανατολή δικηγόρος, Πετανίδης Χρήστος αντιστράτηγος ε. α., Χριστοφορίδης Ιωάννης καθηγητής Ιατρικής, Μαυρομμάτης Γεώργιος επιχειρηματίας, Καραβέλας Μιχαήλ γεωπόνος, Κυριακίδης Θεοδόσης δρ Ιστορίας, Ναβροζίδου Μαρία δικηγόρος, Φυτανίδης Παναγιώτης εκπαιδευτικός.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Τσιτιρίδης Νικόλαος, Πεχλιβανίδης Χαράλαμπος και Αποστολίδης Ευστάθιος.

Παράκληση για τη δημοσίευση / ανακοίνωση


Δεν υπάρχουν σχόλια: