Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μουσική Σύμπραξη "Θράκη-Πόντος"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" και το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου, σας καλούν στον 4ο μουσικό κύκλο του Πολιτιστικού Χειμώνα 2016-2017.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη με τίτλο : «Πόντος-Θράκη». Μια πανδαισία από μουσικούς διαλόγους μεταξύ της ποντιακής και θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής. Μια ποικιλία παραδοσιακών ακουσμάτων, ηχοχρωμάτων και οργάνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες μουσικής και λόγου, που διαδοχικά θα συναντιούνται  και θα επεξεργάζονται, μεταφέροντας το στίγμα της πολιτιστικής και γεωγραφικής ταυτότητας της κάθε περιοχής.  Τραγουδούν Βάγια Καραμπιγιάκη Μελίνα Χατζηκαμάνου, ο Χάρης Πορφυρίδης στη Θρακιώτικη Λύρα, στην Γκάϊντα ο Βασίλης Καρακούσης στο Γαβάλ η Σταυρούλα Τριφτιάτη, στο Ούτι ο Μίλτος Σπυριδόπουλος, και οι Γιάννης Κουτσάκης και Γιώργος Ψωμιάδης στα κρουστά . Μουσική επιμέλεια και Ποντιακή Λύρα, Γιώργος Πουλαντσακλής. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Η μουσική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στο εντευκτήριο του συλλόγου(Όθωνος 12 Σταυρούπολη) στις 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: