Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τι έγινε στην Συναυλία "Σινώπη-Τραπεζούντα" του μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με την εξαιρετική συναυλία με τίτλο "Σινώπη-Τραπεζούντα", ξεκίνησαν τα μουσικά ταξίδια του μουσικού εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», για την περίοδο 2016-2017. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης «Χρήστος Τσακίρης». Όμορφες μουσικές στιγμές έζησαν οι θεατές που παρακολούθησαν τις εξαιρετικές ερμηνείες των καλλιτεχνών , του Παναγιώτη Τουρνά και της Μελίνα Χατζηκαμάνου, πάντα με τη συμμετοχή και τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Πουλαντσακλή και των μουσικών από το τμήμα του μουσικού εργαστηρίου των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που στο τέλος της συναυλίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Παπαδόπουλος, τίμησε τον πόντιο παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας, Αθανάσιο Κωνσταντινίδη και τον προπονητή του Λάζαρο Στεφανίδη. Τον αθλητή παρουσίασε στο κοινό  ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.


*Αθανάσιος Κωνσταντινίδης

Όπως είχε πει ο ίδιος, πριν φύγει για το Ρίο "η κορίνα μου πάει περισσότερο ως άθλημα, αλλά ο χρόνος προπονήσεων που κάνω στη σφαιροβολία είναι περισσότερος". Προπονείται 6 ημέρες την εβδομάδα, για τρεις ώρες κάθε μέρα. Ο στόχος του ήταν "να πάει η κορίνα μου και η σφαίρα μου όσο το δυνατόν πιο μακριά. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έστειλα την κορίνα στα 35.44, που ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και η καλύτερη στην Ελλάδα. Θέλω να πάει πιο μακριά από το 35.44μ. Στη σφαίρα, το ρεκόρ είναι 8.91μ. Μπορώ παραπάνω, προσπαθώ πολύ". Με την ευκαιρία, να σου πω ότι στο πρόγραμμα θα βρεις την κορίνα ως club throw, αφού οι αθλητές πετούν ένα ξύλινο μπαστούνι. Είναι η σφύρα των Παραολυμπιακών αγώνων.
Το πρώτο άθλημα που εμφανίστηκε ο Κωνσταντινίδης στο Ρίο ήταν η σφαιροβολία στην κατηγορία F32 ανδρών, που για να συνεννοηθούμε είναι αυτή στην οποία μετέχουν αθλητές με αμαξίδια και τετραπληγικοί. Άνθρωποι που ελέγχουν καλύτερα το πάνω μέρος του σώματος τους. Στην πρώτη του βολή έφτασε τα 10.09μ. που ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το κατέρριψε στην επόμενη προσπάθεια (10.15μ.)για να τριτώσει το καλό με τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ, όταν η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10.39μ. Κάπως έτσι, φόρεσε το χρυσό, με τον εθνικό ύμνο να "γεμίζει" το "Μαρακανά". Για την ιστορία, αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στη μέση.
Ο τύπος αναπηρίας του 46χρονου αθλητή είναι η δυστονία. Πρόκειται για κινητική διαταραχή, κατά την οποία οι μύες ενός ατόμου συσπώνται ανεξέλεγκτα. Η συστολή προκαλεί την πληγείσα περιοχή του σώματος να στρίψει χωρίς τη θέλησή του, με αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή φυσιολογικές στάσεις του σώματος. Η δυστονία μπορεί να επηρεάσει ένα μυ, μια ομάδα μυών ή ολόκληρο το σώμα. Αφορά περίπου το 1% του πληθυσμού και οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό από ό, τι οι άνδρες. Ορισμένα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν: το να περπατάει κανείς σέρνοντας το πόδι του, οι κράμπες στα πόδια, τα  ακούσια γυρίσματα του λαιμού και οι δυσκολίες στην ομιλία.
Στην παιδική ηλικία, τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως πρώτα στο πόδι ή το χέρι. Αλλά στη συνέχεια γρήγορα προχωρούν στο υπόλοιπο σώμα. Μετά την εφηβεία, όμως, ο ρυθμός εξέλιξης της πάθησης τείνει να επιβραδύνεται. Όταν η δυστονία εμφανίζεται στην πρώιμη ενήλικη ζωή, αρχίζει συνήθως στο άνω μέρος του σώματος και υπάρχει αργή εξέλιξη των συμπτωμάτων.
Ο Θανάσης ασχολείται με τον αθλητισμό, την τελευταία εξαετία, με στόχο την αποκατάσταση στο σώμα του. Διάλεξε το στίβο και πιο συγκεκριμένα τη σφαιροβολία και την κορίνα. Είχε βρει τον προορισμό του. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Του αρέσει η κολύμβηση και είναι αμφίχειρας. Αυτή είναι η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.



Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης ''ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ''
Όθωνος 12 Σταυρούπολη Τ.Κ 564 36
Τηλ. 2310 667891 Fax : 2310 608818
www.akritestoupontou.gr
info@akritestoupontou.gr
radioakrites@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: