Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσιάσεις του Βιβλίου «Ο Θόδωρον και το Κοκκύμελον».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο παραμύθι στην ποντιακή διάλεκτο, συνεχίζει το μεγάλο του ταξίδι στο αναγνωστικό κοινό.
Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΣΥΜΒΟΛΗ, ανέλαβε την διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο Θόδωρον και το Κοκκύμελον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Το παραμύθι του Κοσμά Τσίναλη, άνοιξε διάπλατα τα φτερά του και αφήνει το άρωμά του σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάσεις εντός συλλόγων.
Την Τρίτη 2/2/2016 έγινε η ζωντανή μετάδοση της εκπομπής «Ιστορία-Λαογραφία-Πολιτισμός» του Γιώργου Παναγιωτίδη στην Πέλλα τηλεόραση, με θέμα το παραμύθι που αγαπήθηκε από το κοινό, από τα πρώτα του κιόλα βήματα. Στην εκπομπή καλεσμένοι ήταν ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του και το δημιούργημά του, η Αναστασία Μαχαιρίδου (φιλόλογος και εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου) που τοποθετήθηκε σχετικά με την διάλεκτο και τον τρόπο μετάδοσής της στις επόμενες γενιές, ο Διογένης Αϊνατζής (λυράρης-τραγουδιστής) που μετέφερε την εμπειρία του ως προς τη συμμετοχή του στην μουσική επένδυση του cd που συνοδεύει το βιβλίο και η Ροζαλία Γαβριηλίδου που διάβασε αποσπάσματα.
Το ταξίδι του θα συνεχιστεί και, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου το απόγευμα, θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, προσκεκλημένο του Συλλόγου Ποντίων Εκπαιδευτικών, όπου θα το γνωρίσει και το κοινό της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: