Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η Παρουσίαση του Βιβλίου, "ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΑΝ ΠΟΤΕ"





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Θεοδώρας Ιωαννίδου - Καρακουσόγλου ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΑΝ ΠΟΤΕ.
Το βιβλίο αναφέρεται στην προσωπική πορεία έντεκα ποντίων από την γενοκτονία και τον ξεριζωμό μέχρι τον εμφύλιο και την μετανάστευση των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.
Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Αποστολίδης τόνισε τον ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο γραφής αυτού του βιβλίου, που είναι τόσο παραστατικός και ζωντανός ώστε να προκαλεί άμεση αίσθηση βίωσης των δραματικών γεγονότων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου αφήσει τη συγκίνηση να τον παρασύρει, θα βρέξει τις σελίδες του βιβλίου με δάκρυα.
Την παρουσία του βιβλίου έκανε ο καθηγητής κ. Κώστας Φωτιάδης που ανέλυσε το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο και ως συνέπεια του οποίου διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα της προσωπικής μοίρας των προσώπων του βιβλίου. Επίσης μίλησε για το βιβλίο η ίδια η συγγραφέας και η αδελφή της κ. Αντιγόνη Ιωαννίδου, γνωστή για την μακροχρόνια πολύτιμη προσφορά της στον ποντιακό χώρο.


Με την ευκαιρία της έκδοσης αυτού του δελτίου τύπου ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, εξ αφορμής των προσφάτων αδόκητων εξελίξεων στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με την παραίτηση του Προέδρου της κ. Φαχαντίδη και του συμβούλου και πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Γαβρίδη, δηλώνει ότι, ανεξάρτητα από την προσωπική του άποψη για το θέμα, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει να περιβάλλει την Π.Ο.Ε. με την ίδια αγάπη και σεβασμό και να πειθαρχεί με αφοσίωση στις αποφάσεις της, χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια, στο βαθμό που της αναλογεί, για την ουσιαστική και θεσμική ενότητα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: