Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Επίσκεψη της ΔΙΣΥΠΕ, στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



     Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2014 το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παρχαρίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Αντωνιάδη  επισκέφθηκαν τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό.  

     Στην συνάντηση ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό, με πρώτα αυτά των αποδήμων Ελλήνων,  την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την διάσωση των μνημείων στις πατρογονικές τους εστίες, τα προβλήματα των νέοπροσφύγων, τον εκδημοκρατισμό του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά κ.α .

     Κεντρικό θέμα συζήτησης η διοργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Θεσσαλονίκη το 2015 και την στήριξη του από την πολιτεία.

    Ο κ.Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του και δεσμεύτηκε για παροχή βοήθειας στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός.

    Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Παρχαρίδης δώρισε στον κ. Ορφανό ένα λεύκωμα του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.



    Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός  Γραμματέας
Παρχαρίδης Γιώργος                                                        Αντωνιάδης Ιωάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: