Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις Μνήμης στο Μόντρεαλ Καναδά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Hμέρα τιμής και μνήμης

Το 1994, η Βουλή των Ελλήνων ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως ετήσια ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου. Από τότε, κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας ενός λαού που θανατώθηκε λόγω της Ελληνικής του καταγωγής και της Ορθόδοξης θρησκείας του.
Ο Σύλλογος Ποντίων Μόντρεαλ «Ο Εύξεινος Πόντος» τιμώντας την επέτειο της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο, και παράλληλα προσπαθώντας, όπως όλα τα ανά τον κόσμο Ποντιακά Σωματεία, να διεθνοποιήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, για τους 353,000 Έλληνες του Πόντου, θύματα της Τουρκικής θηριωδίας.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014
  • 11.00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου 2455 chemin de la Côte-Ste-Catherine

  • 13.00 Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας στο πάρκο Marcelin-Wilson (γωνία οδών l’Acadie και Henri-Bourassa).

Για τα λεωφορεία που θα περιμένουν στις εκκλησίες για να σας μεταφέρουν στην κατάθεση στεφάνων, σας παρακαλούμε να συντονιστείτε μέσον τις πληροφορίες από τα ΜΜΕ εκείνες τις μέρες. Η παρουσία σας στις φετινές εκδηλώσεις θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Επειδή ξεκινήσαμε τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ και προετοιμάζοντας το λεύκωμα για την 50η επέτειο του Συλλόγου, θα σας παρακαλούσαμε να υποβάλετε φωτογραφίες, βίντεο, άρθρα και οτιδήποτε άλλο που αφορά την ιστορία του Συλλόγου, για αντιγραφή στο αρχείο του Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Ποντίων Μόντρεαλ “Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ 
«Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»
5879 avenue du Parc ● Montréal (Québec) ● H2V 4H4 ● 514.271.0709
L’ASSOCIATION PONTIENNE DE MONTRÉAL « EFXINOS PONTOS »

Δεν υπάρχουν σχόλια: