Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Νέο Δ.Σ. Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


  Το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας κατέληξε το Ετ.Γ.Σ. στην έδρα του Pontoxeniteas στο Σίδνεϊ. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νικόλαος Χρησοστομίδης απέτισε φόρο τιμής στον Διοικητικό Συμβούλιο του, καθώς και ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν κατά τη διάρκεια 2 χρόνια της θητείας του.

      Ο κ. Χρησοστομίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψήφιση της αναγνώρισης τις Γενοκτονίες των Αρμενίων  Ασσυρίων και Ελλήνων στη Βουλή του ΝΝΟ, ένα επίτευγμα που η Ομοσπονδία είχε ένα χέρι στην προσπάθεια για να επιτευχθεί. Ευχήθηκε ο νέος Πρόεδρος του Παναγιώτη (Peter) Στεφανίδης ό, τι καλύτερο και δεσμεύτηκε να τον υποστηρίξει στο νέο του ρόλο. Η περιστροφή της Προεδρίας από πολιτεία σε πολιτεία δίνει τώρα τη Victoria την ευκαιρία να βοηθήσει να επιδιορθώσει ορισμένες γέφυρες σε ό, τι έχει μια ταραγμένη εποχή για την ευρύτερη κοινότητα Ποντίων. Το Ποντιακό Ίδρυμα της Αυστραλίας "Παναγία Σουμελά" πρότεινε όλες τις τέσσερις υποψήφιες.Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ονούφριος ΓΟΡΟΖΙΔΗΣ διάπραξη τον εαυτό του και την οργάνωσή του να βοηθήσει επιδιορθώσει γέφυρες. Ο κ. Στεφανίδης απέτισαν φόρο τιμής στον κ. Χρησοστομίδης για την ταπεινοφροσύνη και την αγάπη του για του Ποντιακού Πολιτισμού. Ο κ. Στεφανίδης υποσχέθηκε να συνεχίσει το μεγάλο έργο του κ. Χρησοστομίδη έχει ξεκινήσει όπως το σημαντικό έργο για την οικοδόμηση γεφυρών με άλλους Συλλόγους Ποντίων. Ο κ. Στεφανίδης προχώρησε περισσότερο να λέει ότι η θέση του σχετικά με την απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ως Αντιπρόεδρος επιτρεπότανε να μάθει από τον κ. Χρησοστομίδη και έχει δώσει τα εργαλεία για να συνεχίσουμε την καλή δουλειά.

  Όλων των παρόντων μελών συμφώνησαν ότι το επίκεντρο της νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι η επανένωση της Ομοσπονδίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των συλλόγων σε όλη την Αυστραλία.

  Άλλα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνουν τον Γενικό Γραμματέα της απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο κ. Παναγιώτη Παπουλίδη να εκλεγεί Αντιπρόεδρος ομόφωνα, καθώς και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh Τσόγκας Λεωνίδα ως νέο Γραμματέα και Αθηνά Λαζαρίδου νέα Ταμίας της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: