Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

To 7ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωραιόκαστρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις 7ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.
Την Παρασκευή 7/6 μας χάρισαν μελωδικές νότες οι χορωδίες της Ε.Π.Ω.Φ, η Δημοτική χορωδία Κουφαλίων, η μικτή χορωδλια της δημοτικής ενότητας Μ.Αλεξάνδρου Πέλλας, και η χορωδία της Ν. Μαδύτου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Χρίστου Αντωνιάδη-άριστου επιστήμονα κι ακούραστου εργάτη στην προσπάθεια διατήρησης των ιδιαίτερων ποντιακών ιδεωδών. Δυσάρεστη ήταν η έκπληξη που μας επιφύλαξε ο καιρός στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων καταστρέφοντας τα εξαιρετικά σκηνικά  που  είχαν στηθεί από την προηγούμενη μέρα. Χάρη όμως στις άοκνες προσπάθειες των μελών της διοίκησης, αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα σκηνικά από άλλα.

     Το Σάββατο 8/6, μπροστά σ ένα κοινό που κατάργησε κάθε έννοια του αδιαχώρητου στις κερκίδες του αμφιθεάτρου του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, μας αποζημίωσαν με την εμφάνισή τους οι χορευτικές ομάδες των Κουφαλίων, του Χρυσοχωρίου Καβάλας, κι όλες οι χορευτικές ομάδες της Ε.Π.Ω.Φ.  Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την ημέρα αυτή  ο σύλλογός μας απένειμε τιμητικές πλακέτες στη μνήμη του Αναστάσιου Πολυχρονίδη (μιας κι αυτός εισηγήθηκε τη λέξη Ωραιόκαστρο για τον τόπο που εμείς σήμερα ζούμε) καθώς και στον Αδάμ Τσακαλίδη ως τελευταίου Πόντιου κοινοτάρχη που αφιέρωσε 20 χρόνια στην υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι στο Δ.Σ της ΕΠΩΦ ( Παύλος Μαυρόπουλος- Θόδωρος Ματσουκατίδης- Θοδώρα Μοσχοπούλου- Τάκης Παυλίδης)
     Την Κυριακή το πρωί διοργανώσαμε την 4η εθελοντική αιμοδοσία σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης αιμοδοτών, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση ποντιακού γάμου μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο. Και το τριήμερο έληξε μ ένα πλούσιο ποντιακό γλέντι στην αυλή του 1ου Δημοτ. Σχολείου. Πλήν όμως έληξε άδοξα αφού στις 12 το βράδυ η αστυνομία - μετά από καταγγελίες - μας υποχρέωσε να σταματήσουμε. Πραγματικά λυπούμαστε που ένα τόσο μαζικό ποντιακό γλέντι σταμάτησε τόσο αναπάντεχα.Αρκεί ν αναλογισθεί κανείς ότι παρόμοιο γεγονός είχε να συμβεί στ Ωραιόκαστρο πάνω από 15 χρόνια! Ας αναλογισθού οι καταγγείλαντες τι πέτυχαν!!!

     Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Από την κεντρική πολιτική σκηνή: Η βουλευτής Β΄Θεσ/νίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου την 7/6 και η βουλευτής Β΄Θεσ/νίκης κ. Κατερίνα Μάρκου την 8/6.
Από το δημοτικό συμβούλιο οι:
Την 7/6: Πολυχρονίδης-Γαβότσης-Τερζής τ. Δημ.-Αταμιάν.
Την 8/6: Σαραμάντος-Πολυχρονίδης-Ματσουκατίδης-Κέπετζη-Μαρμαρίδης-Παπακώστας-Ιωσηφίδης-Παρπόρης-Γαβότσης-Αλίρη.
Την 9/6 :Πολυχρονίδης-Τσακαλίδου-Ιωσηφίδης-Γαβότσης-Αλίρη-Καρασαββίδης-Αταμιάν.
Απ το συμβούλιο δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου:
Την 7/6 :Γκούμας
Την 8/6 : Τσακαλίδης-Γκούμας-Γώγος-Ντίνας.
Την 9/6 : Τσακαλίδης-Ισχνόπουλος-Κανταρτζής.
      Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
1) Τη διεύθυνση του 1ου Δημοτ. Σχολείου & 2ου Γυμνασίου για την παραχώρηση χρήσης των διδακτηρίων στα οποία προίστανται.
2) Τη διοίκηση του δήμου για τη συνεισφορά της.
3) Τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αστέριο Γαβότση για την οικονομική βοήθεια πρός το σύλλογό μας ποσού 1.000 ευρώ.
4) Τους επιχειρηματίες της πόλης μας- αλλά κι εκτός αυτής- για την οικονομική τους ενίσχυση.
5) Όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
6) Τις επιχειρήσεις ALSOS catering για τη σημαντικότατη βοήθειά της.
7) Όλους τους αφανείς εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων.
8)Τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο κατοίκων Ηλιούπολης για την ενεργή στήριξή του.
9) Τον κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη που φιλοτέχνησε τα σκηνικά.


Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
Οδός Θεσσαλονίκης- Μελίνας Μερκούρη
''Κονταξοπούλειο'' Δημοτικό Γυμναστήριο
Τ.Κ. 570 13 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Τηλ./Fax : 2310 694652

Δεν υπάρχουν σχόλια: