Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στην ΚοζάνηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                               
ΘΕΜΑ: «ΑΡΝΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ – ΑΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ;»
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

          Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Κοζάνης υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Κεμαλικό καθεστώς και την 29η Μαΐου ημέρα της  Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
                        Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους ο κ. Ευστάθιος Πελαγίδης Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  και αλύτρωτος ελληνισμός στην περίοδο της Γενοκτονίας 1908-1923» και ο κ. Σάββας Καλεντερίδης Εκδότης με θέμα « Γεωπολιτικές συνθήκες  που οδήγησαν στη Γενοκτονία και ο χειρισμός του ζητήματος από την Ελλάδα από το 1923 έως σήμερα».
Ο  λυράρης κ. Ηλίας Υφαντίδης με τη συνοδεία του κ. Αναστάσιου Κοτταρίδη στο νταούλι θα μας μεταφέρουν μνήμες, από τους αείμνηστους Γιώργο Αμαραντίδη,  Χρήστο Αντωνιάδη και  Χαράλαμπο Εφραιμίδη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα  18:00 στο  αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι.  Δυτικής Μακεδονίας «ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ» στην Κοζάνη.

                                                                        Από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών          
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: