Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου 2012– Ιανουαρίου 2013

Α. Στις 16 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου λυράρη Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη και παράλληλη παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παλασίδη, με τίτλο «Καρδίας λαλίαν».
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης  Κωνσταντίνο Αποστολίδη.
  • Παρουσίαση της εκδήλωσης από τον παλαίμαχο πυρριχιστή της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαΐδας Παναγιώτη Μωϋσιάδη.
  • Απόδοση από τη χορωδία Κρωμναίων Καλαμαριάς του αγαπημένου τραγουδιού του Γιωργούλη «Αητέν’ς επαραπέτανεν».
  • Αναφορά στο πρόσωπο του Νίκου Παλασίδη από τον Π. Μωϋσιάδη.
  • Αναφορά στη ζωή, το μουσικό έργο και το χαρακτήρα του Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη από τον Ν. Παλασίδη.
  • Προβολή ταινίας του 1980 του Ν. Παλασίδη, όπου παίζει λύρα ο Γιωργούλης και τραγουδά ο Κωστάκης Καραπαναγιωτίδης.
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Γ. Κουγιουμτζίδη.
  • Πρόλογος στο βιβλίο του Ν. Παλασίδη από τον Νίκο Σωματαρίδη, συνταξιούχο λυκειάρχη.
  • Αναφορά στο βιβλίο «Καρδίας λαλίαν» από τον Στάθη Πελαγίδη, ιστορικό - ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
  • Απαγγελία του ποιήματος του βιβλίου με τον τίτλο «Ο Γιωργούλης και ο χάροντας» από τον Ν. Παλασίδη.
  • Στην απόδοση του ποιήματος συμμετέχουν: ο τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης με τις χορωδίες των συλλόγων Κρωμναίων Καλαμαριάς, και Καυκασίων Καλαμαριάς, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Μπάμπης Κορκοτίδης και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.
  • Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ανδρέας Κουγιουμτζίδης θα παίξει, με τη λύρα του Γιωργούλη, τον Πυρρίχιο χορό.

Β. Στις 20 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 6 μ.μ. θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας με ενδιαφέρον παραδοσιακό πρόγραμμα που θα κλείσει με ποντιακό γλέντι.

Γ. Στις 30 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη (Τριών Ιεραρχών) θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

α) Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των προμάχων του Ελληνισμού στον Πόντο (πόντιου Παπά και Δασκάλου - κηπάριο οδού Ερμού).

β)  Ώρα 11:00 π.μ.: Απονομή τιμής στο μεγάλο Σινωπέα συμπατριώτη μας
Μυρώδη Δ. Δημητρακόπουλο, θερμό πατριώτη και αγωνιστή της ελευθερίας στον Πόντο, που προσέφυγε στην Ελλάδα, σφραγίζοντας την εθνική, πολιτική, κοινωνική, πνευματική και οικονομική ζωή, κυρίως της Θεσσαλονίκης, με τις πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις του. Απονομή πλακέτας στον Νικόλαο Μ. Δημητρακόπουλο, άξιο γιο και θεματοφύλακα του σημαντικού αρχείου του αείμνηστου Μυρώδη Δημητρακόπουλου, το οποίο παραδόθηκε  στην Εύξεινο Λέσχη για αξιοποίηση και ανάδειξη.

γ) Ώρα 11:30 π.μ.: Αναφορά των μεταπτυχιακών υποτρόφων - φοιτητών της Ευξείνου Λέσχης, του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, στο αντικείμενο των μεταπτυχιακών τους σπουδών. Βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών. Τα βραβεία θα δοθούν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τέκνα ενεργών μελών της Ευξείνου Λέσχης, που κατά το σχολικό έτος 2011-2012 πέτυχαν βαθμό «άριστα», δηλαδή άνω του 18 ½ για τάξεις Γυμνασίου και άνω του 18 για τάξεις Λυκείου.
            Παρακαλούνται οι γονείς – ενεργά μέλη της Ε.Λ. που έχουν παιδιά που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2011-2012,  να καταθέσουν στα γραφεία της Ε.Λ. μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2013, επικυρωμένο από το σχολείο φωτοτυπικό αντίγραφο του ενδεικτικού ή απολυτηρίου των τέκνων τους.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 13, 2ος όροφος).

            Σας καλούμε να παραστείτε σε όλες τις εκδηλώσεις και επ’ ευκαιρία των εορτών ευχόμαστε «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ», υγεία και ευτυχία για το νέο έτος 2013.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

     Κωνσταντίνος Μιχ. Αποστολίδης                               Παναγιώτα Λ. Νικολαΐδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: