Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απονομή Βραβείου ''Άνθιμου Παπαδόπουλου''


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών, με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Άνθιμου Παπαδόπουλου προέδρου της Ε.Π.Μ. (1949-1962), σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση με θέμα «Απονομή βραβείου Άνθιμου Παπαδόπουλου και ανακήρυξη επιτίμου ̟προέδρου της Ε.Π.Μ.».Το βραβείο Άνθιμου Παπαδόπουλου θα απονεμηθεί στον Δημήτρη Τομπαΐδη, ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας, πρόεδρο της Ε.Π.Μ. (1990-2010). Θα ακολουθήσει η ανακήρυξή του ως επιτίμου προέδρου της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Π.Μ.(Αγνώστων Μαρτύρων 73 Ν.Σμύρνη Αττικής).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


  • 11:00 Έναρξη - Χαιρετισμοί.
  • 11:15 Ομιλία του κ. Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, καθηγητή γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Το έργο και η ̟προσωπικότητα του Δημήτρη Τομπαΐδη».
  • 11:45 Απονομή βραβείου Άνθιμου Παπαδόπουλου στον κ. Δημήτρη Τομπαΐδη, ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας και ανακήρυξή του ως επιτίμου προέδρου της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
  • 12:00 Αντιφώνηση βραβευόμενου.
  • 12:10 Ομιλία του κ.Δημήτρη Τομπαΐδη με θέμα «Έρευνα και μελέτη της ̟ποντιακής διαλέκτου».
  • 12:30 δεξίωση προσκεκλημένων.



Για το διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Γαλανίδης                          Γεωργία Χαριτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: