Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το Παρακάθ του Τμήματος Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας





Παρακάθ από το Τμήμα Νέων της ΕΛΒ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό παρακάθ του Τμήματος Νέων της Ευξείνου  Λέσχης Βέροιας το Σάββατο 5 Μαϊου 2012 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ε.Λ.Β.
Οι Νέοι και οι φίλοι της Λέσχης συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να παίξουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Η διασκέδαση συμπεριλάμβανε επίσης και δύο πρωτότυπες ιδέες τις οποίες ασπάστηκε το τμήμα Νέων της Ε.Λ.Β. από την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας στον Κάλαμο Αττικής. Γνωρίζοντας ότι η ποντιακή διάλεκτος αποτελεί μία από τις παλαιότερες διαλέκτους της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, το Δ.Σ. Νέων αποφάσισε να δώσει ένα ξεχωριστό τόνο στο παρακάθ, προετοιμάζοντας γνωστό εκπαιδευτικό παιχνίδι με λέξεις στην ποντιακή διάλεκτο, καθώς και τραγούδια, σε πρόγραμμα καραόκε. Τα παιχνίδια δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και «μιλώντας» στο υποσυνείδητό  των παιδιών προκάλεσαν την χρήση λέξεων, τις οποίες είτε δεν γνώριζαν είτε ακόμα και ντρέπονταν να προφέρουν. Επίσης διαπιστώθηκε η αδήριτη ανάγκη της επαφής της νεολαίας με την παράδοση και δόθηκε η υπόσχεση να διοργανωθεί αντίστοιχη εκδήλωση και από άλλο σύλλογο. 
Οι δυσκολίες που βιώνει σήμερα  ο τόπος λόγω της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, δημιουργούν μεν αβεβαιότητα και ανασφάλεια, η δύναμη και το κουράγιο όμως που αντλούν οι νέοι μας από τις αξίες και τα ιδανικά που έχουν πάρει από τους γονείς και τους παππούδες τους, δίδουν την ευκαιρία να ατενίζουμε με ελπίδα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια το αύριο.
Το Δ.Σ. Νέων νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς την κα. Ολίνα Ιντζεβίδου (αρτοποιείο) καθώς και τους κυρίους Ανδρέα Λαζαρίδη (ξενοδοχείο «Λοζίτσι»), Γιώργο Μελικιώτη (κοτόπουλα «Μελικιώτη»), Ιωάννη Νικολαϊδη (οπωροπωλείο), Ιωάννη Πράπα (κάβα ποτών) καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Β. για την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: