Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Προβολή της Ταινίας « Περιμένοντας τα σύννεφα» από την Ένωση Ποντίων Πιερίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού,  θα προβάλλει την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00., στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη, την ταινία « Περιμένοντας τα σύννεφα».Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το διήγημα "Ταμάμα" του Γιώργου Ανδρεάδη, έχει ως θέμα την πολιτική και εθνική καταπίεση του πρόσφατου παρελθόντος στην Τουρκία
Το έργο «Περιμένοντας τα Σύννεφα» βασίστηκε στην αληθινή ιστορία της μικρής Ποντίας που επέζησε της γενοκτονίας ζώντας όμως δεκαετίες με άλλο όνομα στην Τουρκία και το οποίο ανέθρεψε μαζί με την κόρη του ένας Τούρκος αξιωματικός. Όταν πεθαίνει η θετή αδελφή της, αναπολώντας τα σύννεφα θυμάται το παρελθόν της και με τη βοήθεια ενός Έλληνα που επισκέφθηκε το χωριό της, ύστερα από πενήντα χρόνια ανακαλύπτει την αληθινή της καταγωγή και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον αδελφό της.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Ριζούντα και την Τρίπολη του Πόντου, στα Πριγκηπόνησα, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο Επταπύργιο, στα χωριά της Δράμας, Μαρμαριά, Νικηφόρος και Υψηλή Ράχη καθώς και στην Καβάλα, στην παλιά πόλη και στο Υδραγωγείο.
Μέσα από το έργο και τα πραγματικά γεγονότα που έχει καταγράψει, προβάλλεται ένα μέρος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στοχεύει στην ιστορική αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων, ως βάση της πραγματικής φιλίας των λαών. Η αναγνώριση του διαπραχθέντος εγκλήματος, η συγνώμη από την τουρκική ηγεσία και λαό θα είναι ένα βήμα μπροστά για την αναγέννηση του τουρκικού λαού και την πορεία του προς την απελευθέρωση και τον εκδημοκρατισμό.

« Νασάν εκείνον π’ αποθάν’ σον τόπον ντ’ εγεννέθεν ,
 που κ’ εφέκεν τα χώματα τ’ και που κ’ εξενιτεύτεν»
19 Μαΐου - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!
Η Μνήμη απαιτεί τη συνάντηση της Ιστορίας με την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη!!Ένωση Ποντίων Πιερίας 
Γυμναστηρίου 13
Κατερίνη Τ.Κ 60100
Τηλ./Fax: 23510 23941 
epp@kat.forthnet.gr -pieria.forthnet.hr/epp/


Δεν υπάρχουν σχόλια: