Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Θ.Κ. Θεοφύλακτο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Θ.Κ. Θεοφύλακτου, με την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από το θάνατο του πρωτεργάτη της ίδρυσης της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, πρωτοπόρου πνευματικού ανθρώπου, δημιουργού του Λαϊκού Πανεπιστημίου, κοινωνικού οραματιστή και αγωνιστή του Εθνικού Συμβουλίου του Πόντου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30 στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης(Λεωφόρος Νίκης 13).

Πρόγραμμα:
  • Χαιρετισμός-αδρή σκιαγράφηση της προσωπικότητας του τιμωμένου, από τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Αποστολίδη.
Ομιλητές:
  • Μαρία Βεργέτη επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα : "Η Προσωπικότητα και το Έργο του Θ.Κ. Θεοφύλακτου Μέσα από το Αρχειακό Υλικό και τις Αυτοβιογραφικές Αναφορές που Παρουσιάζονται στο Βιβλίο "ΓΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ"(Α΄έκδοση Θεσσαλλονίκη 1958, Β΄έκδοση Θεσσαλλονίκη 1997)".
  • Γιώργος Αναστασιάδης Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Α.Π.Θ. με θέμα: " Η Συμβολή του Θ.Κ. Θεοφύλακτου, στην Πολιτική και Πνευματική Ζωή της Θεσσαλονίκης".


Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Νίκης 13 Τ.Κ. 546 23
Τηλ.: 2310 277315 Fax: 2310 279173
www.efxinos.gr - info@efxinos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: